Svatovavřinecké hody se konají v Přerově již po čtrnácté. Ani letos nebude chybět bohatý kulturní program, který potěší všechny generace. Oslavy vypuknou již dnes, a to koncertem na Masarykově náměstí.

Koncerty na náměstí

Tradičně budou hudební vystoupení probíhat na pódiu, které vyrostlo na náměstí TGM. Od dnešní 17. hodiny až do nedělního odpoledne se tu vystřídají desítky interpretů různých hudebních žánrů. Páteční program zahájí zpěvák Miro Šmajda, těšit se však můžete i na Ivana Mládka nebo Michala Hrůzu. Nebudou chybět ani přerovské kapely například Jaroslav Wykrent & In Blue Ivana Němečka či cimbálovka Primáš.

Hody navštíví i sám Přemysl Otakar II.

Nejvíce návštěvníků však pořadatelé očekávají v sobotu před 21. hodinou. Právě na tuto dobu je totiž naplánovaný příjezd královské rodiny Přemysla Otakara II. Součástí bude také loučový průvod, ohňová show a šermířské vystoupení. Historický program se bude odehrávat také v neděli a je naplánovaný na 10 hodin. Komponovaný pořad je již tradičně v režii Sdružení historického šermu Markus M.

Nezahálí ani přerovská galerie

Ivan Mládek se dnešním vystoupením na náměstí TGM. s Přerovany neloučí. Málokdo ví, že tento hudebník, zpěvák a komik je také vynikajícím malířem. Jeho obrazy si můžete ode dneška až do neděle prohlédnout v prostorech Galerie města Přerova na Horním náměstí. Díla se vyznačují minimalistickým stylem a obrácenou perspektivou, které jsou pro autora typické. Galerie má v době hodů upravenou otevírací dobu. Dnes 5. 8. je otevřena až do 23.00, v sobotu a neděli ji můžete navštívit do 18. hodiny.

Na své si přijde skutečně každý

V rámci hodových oslav se uskuteční také dvě komentované prohlídky města. První z nich začíná v sobotu 6. srpna v 10 hodin a druhá se uskuteční tentýž den ve 14.00. Sraz zájemců je před Městským informačním centrem na náměstí TGM. V sobotu se můžete těšit také na divadelní scénu Mezi hradbami, která vyroste na Horním náměstí. Součástí oslav jsou také koncerty partnerských měst. Ty se uskuteční na hradbách nad Spálencem v sobotu od 15 hodin.

Hody 2016Hody 2015

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..