Tragickou nehodu ohlásil volající na tísňovou linku krátce před půl desátou dopolední. Nedokázal přesně v tu chvíli určit počet zraněných ve dvou vozidlech. Dle upřesnění došlo po předchozí kolizi dodávkového vozidla k čelnímu střetu s protijedoucím osobním automobilem, ke srážce došlo ve vysoké rychlosti.

K události ihned vyrazily dvě posádky s lékařem výjezdového stanoviště v Hranicích a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Olomouce. Před dojezdem zdravotníku prováděli laickou resuscitaci u vážně zraněné osoby další zúčastnění.

Na místě zdravotníci nalezli celkem pět zraněných osob, z toho tři ve velmi vážném stavu. U jednasedmdesátileté ženy pokračovali v rozšířené resuscitaci při zástavě srdeční i dechové, bohužel paní utrpěla mnohačetná zranění a na následky svým zraněním na místě podlehla. Druhý sedmasedmdesátiletý muž, ze stejného vozidla, utrpěl poranění v oblasti hrudníku a zlomeniny žeber a byl přepraven letecky na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Na stejné místo putoval sanitním vozidlem třetí vážně zraněný dvacetiletý muž, řidič druhého vozidla. Zdravotníci po komplexní prohlídce a zjištění zranění, vyslovili podezření na zlomeniny v obasti žeber a stehna. U pacienta aplikovali léčiva nitrožilně a před transportem celkovou imobilizaci. Další dva mladíci stejného stáří utrpěli lehká zranění a byli přepraveni do nemocnice v Hranicích.

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..