Agresivita cyklisty překvapila manželský pár, který ve čtvrtek na kole projížděl cyklostezkou u Lipníka. Doposud nezjištěný cyklista si na zmíněné stezce prohlížel v blízké ohradě kozy a to zcela nevhodným způsobem, když zastavil v jízdním pruhu a tím omezil volný průjezd ostatním cyklistům.

Manželku shodil na zem

Na své bezohledné jednání byl upozorněn 60letým cyklistou, který tudy projížděl se svojí o rok mladší manželkou. Zmíněný cyklista na uvedenou situaci zareagoval zcela neadekvátně, nasedl na kolo, projel nejprve zleva bezohlednou a agresivní jízdou okolo poškozeného cyklisty. Přehlédl však manželku, která jela před ním a zavadil o ni řídítky kola. Manželka střet neustála a skončila na zemi.

Policie po cyklistovi pátrá a o pomoc prosí i veřejnost

Pachatel následně zastavil na místě a po krátkém slovním sporu uhradil poškozené 300 Kč za triko, které se pádem potrhalo. Pak z místa odjel ve směru na Přerov. Oba manželé společně pokračovali v cestě, kdy se asi po 300 metrech udělalo sražené ženě nevolno, a proto raději na místo přivolala zdravotnickou pomoc, která ji převezla k ošetření do Nemocnice Přerov. Dle lékařské zprávy žena utrpěla zranění, ze kterého se bude léčit 3 – 4 týdny. Alkohol byl u zraněné ženy vyloučen provedenou orientační dechovou zkouškou.

K popisu pachatele uvedla, že by se mělo jednat o muže ve věku okolo 40 let, který má kratší tmavé vlasy a na sobě měl modré cyklistické triko. Policie žádá veřejnost, aby se s případnými informacemi, které by pomohly pachatele dopadnout obraceli na linku 158.

Zdroj: PČR

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..