Také letos se v přerovském hotelu Jana odehraje několik divadelních představení. V loňském roce byla většina z nich vyprodaná. Do Přerova se chystá Jiří Langmajer, Martin Dejdar, Adéla Gondíková a řada dalších herců.

Tři představení uvede letošní Divadelní podzim. V září, říjnu i listopadu se můžete těšit na představení z Ypsilonky, Divadla V Rytířské nebo Divadla Radka Brzobohatého. „Hry jsme vybírali tak, aby potěšily přerovského diváka. Chtěli jsme sem také dostat známé herce a jsme rádi, že se nám podařilo zorganizovat představení s Jiřím Langmajerem nebo s Martinem Dejdrem,“ uvedla k divadelním představením Magda Honziková za organizátory.

Vstupenky na představení se prodávají také jako permanentky, první představení začíná už 12. září.

 

Divadelní podzim v Hotelu Jana

12. září 2016 Divadlo v Rytířské, Ani za milion!

Jacqueline, byť provdaná za anglického velvyslance, je Francouzka tělem, duší i původem. Má dvě děti a kufřík s milionem eur, který je ochotna darovat každému, kdo si jej zaslouží. Nenávidí venkov, samotu a obyčejnost. Lambert ženatý není, manželka od něj utekla. Má duši námořníka a žije jen pro svůj maják, o který se stará čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Miluje venkov, samotu a obyčejnost.
Ptáte se, co mají oba společného? No přece vůbec nic! Ale nedejme se mást prvními dojmy. V této brilantní detektivní komedii, která obě postavy svede dohromady a navěky spojí tajemstvím, je totiž všechno jinak, než se zdá – každá lež je pravdou, každá pravda lží a jisté je pouze to, že pod rouškou humoru se skrývá vrah…

Účinkují: Jiří Langmajer, Adéla Gondíková

Režie: Petr Hruška

20. října 2016 Divadlo studia Ypsilon, Pánská šatna aneb Improvizace v Ypsilonce

Ypsilonka se vrací ke svému vynálezu totální improvizace. Úspěšné písničky, řeči, atrakce a nápady. Nepropásněte jedinečnou příležitost nahlédnout tak trochu klíčovou dírkou do pánské šatny ypsilonských herců. Zažijete spontánní atmosféru, improvizační nápady, jedinečné propojení herců a diváků i trochu kolegiální škodolibosti. Vždyť někteří z herců spolu hrají již desítky let a prožili společně velkou část hereckého života. To vše se odráží na vzájemných „přihrávkách“ i nekompromisních „smečích.“

Účinkují: Martin Dejdar, Jiří Lábus
Režie: Martin Dejdar

25. listopadu 2016 Divadlo Radka Brzobohatého, Dvanáct rozhněvaných mužů

Strhující divadelní hra ze soudního prostředí o hledání viny a odpovědnosti.
Dvanáct rozdílných mužů, porotců, rozhoduje o vině či nevině člověka – šestnáctiletého kluka, který je obviněn z vraždy. Jen jediný z porotců pochybuje o jeho vině a svou pochybností rozpoutá souboj slov, faktů, důkazů a ovlivňování, v němž se postupně odkrývají zákoutí lidského charakteru každého z porotců. Hra Reginalda Rose mistrovsky a detailně vykresluje duševní pochody zúčastněných aktérů. Ve skvostně, svědomím či lhostejností, budované dusné atmosféře je nahlodáváno přesvědčení nejen ostatních porotců, ale i divákovo.
Titul Dvanáct rozhněvaných mužů proslavil především kultovní film režiséra Sydneyho Lumeta z roku 1957, který byl několikrát nominován na Oscara a získal spousty celosvětových ocenění.
Účinkují: Petr Vágner, Petr Oliva,Vojtěch Hájek,Jiří Chvalovský, Miroslav Mejzík, Ernesto Čekan, Antonín Hardt,, Karel Hábl, Michal Roneš, Petr Semerád, Přemysl Pátek, Miloslav Nejedlý
Režie: Hana Gregorová

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..