Lom ve Výklekách je oblíbeným místem ke koupání pro obyvatele celého kraje. Noční stanování se však na začátku července nevyplatilo šestatřicetileté ženě.

Posádka rychlé lékařské pomoci Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, výjezdového stanoviště Přerov, byla v sobotu 2. července kolem půl třetí ráno, vyslána k pádu ženy v prostorách dřívějšího lomu, nyní přírodní koupaliště, ve Výklekách na Přerovsku. V době příjezdu lékaře k události byla šestatřicetiletá žena při vědomí.

Žena neopatrným pohybem spadla z výšky zhruba deseti metrů na kamenitý povrch. „Po pádu si způsobila vážnější úraz dolní končetiny, stěžovala si na bolesti v oblasti pánve a utrpěla taktéž poranění hlavy,“ uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Zdeněk Hošák.

Lékař na místě provedl komplexní vyšetření, aplikoval příslušná léčiva nitrožilně a poté záchranáři pacientku imobilizovali pomocí speciálních fixačních pomůcek. Ve spolupráci s hasiči ji následně přenesli k sanitnímu vozidlu. Zraněnou ženu ve stabilizovaném stavu převezla posádka na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..