Slavnostním otevřením dnes zahájila radnice provoz tzv. venkovní posilovny, která vyrostla v Michalově nedaleko dětských hřišť. Město se tak snaží rozhýbat Přerovany a poskytnout jim dostatek prostoru pro pohyb venku.

„Venkovní posilovnu jsme zřídili na podnět občanů, kteří nás o podobné místo žádali už vícekrát. Tato tělocvična je určena osobám starším 14-ti let a proto apelujeme na rodiče, aby dětem nedovolily na níc cvičit,“ uvedla mluvčí města Lenka Chalupová.

Trend posilování vlastní vahou těla k nám přišel z Ameriky, kde dal vzniknout tak zvanému workoutu pod širým nebem. Prvky v nové venkovní posilovně jsou určeny nejen mladým sportovcům, ale také rodinám s většími dětmi nebo seniorům. Kromě posilování totiž slouží k rehabilitaci a masážím.

Novou posilovnu doplní ještě velká cvičební sestava, která bude stát na laguně nedaleko volejbalových hřišť. Podle slov Lenky Chalupové půjde o celokovou sestavu, lze tedy soudit, že se bude jednat o sérii „prolézaček“ pro dospělé, na kterých mohou posilovat vahou vlastního těla.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..