V měsíci červnu dosáhla nezaměstnanost na Přerovsku 6,7 %. Oproti předchozímu měsíci tak klesla o 0,1 p.b. Přerovsko se však tímto číslem stalo okresem s největší nezaměstnaností v Olomouckém kraji. V tabulce předběhlo dokonce i Jeseník, kde se projevil vliv sezónních prací.

Podle ředitelky Úřadu práce Přerov Ilony Kapounové roste počet volných pracovních míst. Portál úřadu práce jich v současné době nabízí až 1800. Poptávka je zejména po profesích strojař, svářeč, řidič nákladních automobilů, prodavač nebo číšník. Nové zaměstnance v současné době přijímá i obchodní dům Galerie Přerov, jehož otevření je v plánu na 25. srpna.

Olomoucký kraj byl zařazen do pilotního projektu Nástroj na podporu regionální mobility. Uchazeči, kteří jsou v evidenci úřadu práce déle než 5 měsíců a získají práci na dobu neurčitou nebo určitou v době trvání minimálně 6 měsíců mohou zažádat o příspěvek na dojíždění do zaměstnání. Úřad práce dále nabízí i jiné služby spojené s aktivní politikou zaměstnanosti. Těmi jsou veřejně prospěšné práce, společensky účelná místa, regionální projekty pro zaměstnavatele aj.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..