Horké počasí přímo vybízí ke koupání v některém z přírodních nebo umělých koupališť v okolí Přerova. Mezi ně patří i Tovačovská jezera, kde je u Tovačova přítupná pláž. Ta si však v pondělí vybrala krutou daň. Po poledni tu utonul devětadvacetiletý mladík.

Celý smutný příběh začal voláním o pomoc. Matka uslyšela křik svého syna, po chvíli se devětadvacetiletý muž ztratil zhruba sto metrů od břehu pod hladinou. Duchapřítomně zburcovala další dva muže, ti ve snaze o záchranu lidského života v potápěčských brýlích, a hlavně s velkým kusem odvahy mladého muže z pětimetrové hloubky vytáhli a doplavali s ním ke břehu. Současně v tu dobu k místu dosednul vrtulník se zdravotnickou pomocí.  Společně pak lékařský tým pokračoval v boji o záchranu muže u kterého došlo k zástavě srdeční i dechové.

S pomocí přístrojů prováděli zdravotníci masáž srdce, napojili jej na umělou plicní ventilaci a aplikovali příslušná léčiva. V resuscitaci pokračovali dalších několik desítek, pro přihlížející, nekonečných minut. Hasiči poté vypomohli posádce při transportu k vrtulníku s využitím hasičského vozidla. I přes veškerou snahu lékaře a záchranářů, i náznaky možného úspěchu, muž při leteckém transportu do nemocnice v Olomouci, svým zraněním podlehl.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..