Ve čtvrtek 14. července 2016 krátce po jednadvacáté hodině došlo v Lipnické ulici v Přerově k dopravní nehodě osobního automobilu a chodce. Pětatřicetiletý řidič automobilu značky Fiat jel ve směru od ulice Polní, když na přechodu pro chodce, dle svých slov, přehlédl z levé strany přecházejícího třicetiletého muže. Došlo ke srážce pravé přední části vozidla s chodcem. Po střetu chodec upadl na komunikaci a způsobil si zranění. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Když na místo dorazili policisté, našli pouze chodce a řidiče. Auto, se kterým řidič nehodu zavinil už na místě nebylo. Později jej policisté našli v Radslavicích, kam s ním odjel spolujezdec řidiče. Hmotná škoda na autě byla vyčíslena na 5 tisíc korun.

Řidič nadýchal 1,8 promile

Provedenou dechovou zkouškou u řidiče automobilu policisté změřili hodnotu 1,8 ‰ alkoholu v dechu . Dechová zkouška u chodce byla negativní.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního prověřování. Řidič automobilu je v současnosti podezřelý ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí na šest měsíců až čtyři léta.

Zdroj, ilustrační foto: PČR

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..