Pod názvem Miluji tě modře vstoupí v únoru příštího roku do kin film, který krátce před svou smrtí napsal Jaroslav Papoušek. Autor a režisér  filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky už ale bohužel nestačil romantickou komedii zfilmovat.

Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, jenže nesehnal finance, a tak scénář dál ležel ladem. V současné době snímek přivádí k životu producent a režisér Miloslav Šmídmajer, který má na kontě úspěšnou pohádku Peklo s princeznou nebo oblíbenou komedii Probudím se včera. Ke spolupráci na scénáři přizval spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny, a  scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je podle tvůrců univerzální a přenosný do každé doby.

V hlavních rolích se divákům představí Václav Jílek a Denisa Nesvačilová.

Filmaři v Olomouci natáčí na konci května

Miluji tě modře je romantická komedie, která se má od jiných odlišovat výtvarností. Režisér Papoušek je totiž malíř a scénář situoval do nejkrásnějších pražských lokalit kolem Pražského hradu, Karlova mostu, protože však Praha nebývá k filmařům tak vstřícná jako jiná města, bude část filmu realizována ve filmařsky přátelské Olomouci. „V našem kraji budou tvůrci filmovat od 31. května do 5. června, a to ve Vlastivědném muzeu, na nádvoří Univerzity Palackého a dalších místech města Olomouc,“ uvedla Lenka Dusová z Jeseníky Film Office.
Tato filmová kancelář Jeseníky Film Office funguje již čtyři roky v rámci Sdružení cestovního ruchu Jeseníky. Její aktivity jsou rovnoměrně rozděleny dvěma směry – snaží se do Jeseníku přilákat filmaře a zároveň rozvíjet filmovou turistiku. Kancelář Jeseníky Film Office, která je držitelem historicky prvního cenění Film Friendly Region, se v minulosti podílela například na natáčení snímků Krásno, Díra u Hanušovic nebo na dokumentu Krajina.

Díky vstřícnému jednání získala od filmových producentů velmi dobré ohlasy. „Funkční regionální filmové kanceláře jsou pro producenta velice přínosné. Pomáhají nám se rychle zorientovat v místním prostředí a jsou zdrojem důležitých informací, kontaktů. V ideálním případě mohou pomoci nalézt i nějaké regionální zdroje financování. S touto formou spolupráce z natáčení filmu Díra u Hanušovic mám já osobně velmi dobrou zkušenost,“ uvedl producent Ondřej Zima.

Zdroj: Olomoucký kraj, Foto: Bioscop

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..