K řadě úspěšých běžeckých závodů se v Přerově letos přidá také nový závod Přerovské Kopky. Trailový závod jednotlivců a dvoučlenných týmů na 25 km pro širokou veřejnost má upozornit, že v okolí města není jen nudná rovina, ale také příjemné vlnky a kopce, kde se dá trénovat.

Závod Přerovské Kopky startuje v sobotu 17. 9. u Spartaku Přerov, cíl je na stejném místě nejpozději v 16 hodin. Celá trasa má 25 kilometrů a vede z města směrem na Újezdec, odkud stoupá na Švédské šance a dále pokračuje na Beňov, Přestavlky, Moštěnice a zpět do města.

Přerovské Kopky trasa závodu mapa

Startuje se v kategoriích pro jednotlivce, páry nebo týmy se psem, věkové kategorie jsou do 39 let, do 49, do 60 a nad 60 let. Během cesty musí závodníci projít třemi časovými bránami, na zdolání celé trasy mají 7 hodin.

Zakladatelem závodu Přerovské Kopky je Alexandr Salachov, který právě na našich hanáckých kopečcích trénoval na výstup na Mont Blanc, Elbrus nebo expedice v Pamíru. Věří totiž, že i v okolí Přerova lze podávat srovnatelné výkony a trénovat stejně kvalitně jako v Beskydech nebo Jeseníkách.

Na závod se můžete přihlásit už teď na webu závodu, organizátoři upozorňují, že čím dříve se přihlásíte, tím levnější budete mít startovné. Do konce června je cena 280 Kč za jednotlivce a 400 Kč za dvoučlenný tým.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..