Do svého druhého ročníku vstupuje přerovská soutěž s názvem „Předzahrádka roku“. Vyhlásili ji přerovští radní s jediným cílem – podpořit zájem lidí z Přerova a místních částí o zkrášlování veřejného prostoru výsadbou různých druhů zeleně.

„Soutěžit se bude v kategoriích „předzahrádka bytového domu“ a „předzahrádka rodinného domu“. Stanovili jsme si tři hodnotící kritéria – a to celkový vzhled, přínos veřejnému prostoru a přiměřenost výsadby vzhledem k okolí,“ uvedl radní Jan Horký (SpP), který je iniciátorem soutěže.

Přihlášky do konce měsíce

Soutěžící se mohou přihlásit do 30. června na adresu: pavla.roubalikova@prerov.eu, nebo odevzdat přihlášku na podatelně magistrátu. Kromě kontaktních údajů a přesného označení předzahrádky musejí dodat alespoň jednu barevnou fotografii, dokumentující současný stav pozemku. Do klání se ovšem už nemohou zapsat předzahrádky oceněné v minulém ročníku soutěže a předzahrádky, jimž byla poskytnuta dotace od města.

Odborná porota si v průběhu léta přihlášené předzahrádky prohlédne a určití ty nejlepší. První cena v každé kategorii činí 8 tisíc korun, druhá předzahrádka bude oceněna částkou 5 tisíc korun a třetí místo znamená pro soutěžící výhru ve výši 3 tisíce korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..