Už 16. ročník sportovního svátku Mamut Tour odstartuje v pátek 13. května v Přerově. Součástí závodu pro hobby závodníky i profesionály je triatlon Mamutman, silniční cyklozávod, MTB závod, dětský cyklozávod Mamutík a nedělní běh centrem města.

Vše začíná v pátek 13.5. triatlonem Mamutman se startem na Laguně a nově s kategorií štafet. Účast přislíbil Petr Vabrooušek (Petr Vabroušek je jedenáctinásobný Mistr ČR v dlouhém triatlonu, 78× TOP 10 na oficiálních Ironmanech WTC, 15× v řadě profesionální účast na Havajském Ironmanovi, 31× vítězství v závodech na tratích Ironmana, 2 x vítěz světového poháru v dlouhém triathlonu 2006 a 2011, 152× dokončený závod na tratích Ironmana, vítěz seriálu ultramartonů Horská výzva 2013, vítěz maratonu v Antarktidě na 42km a 100 km v rekordních časech). Trasa je nenáročná a zvládne ji opravdu i hobby závodník.

Dále v sobotu 14.5. hlavní závod silnice (již 16. ročník, trasy 83, 136 a 212 km), MTB – 13. ročník, trasy 30 a 55 km), dále pro děti Mamutík (pro děti do 14 let). Vše je v areálu Výstaviště, večer koncert (Jen tak 2, Travelers )pro veřejnost takže dorazí i nezávodníci, bohaté občerstvení. Silničního závodu se účastní i šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa Jiří Ježek.

V neděli dále běh, který vede centrem města, start i cíl na hlavním náměstí v Přerově.

Závodníci, kteří absolvují kompletní program, tedy triatlon, cyklistický maraton Mamut Tour (silnice 212 km) a běh tak obdrží pamětní dárek a stávají se členy klubu Mamut.

Zdroj: Miko Cycles

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..