Stalo se již tradicí, že se vždy v pátek 13. otevřou všechny požární stanice profesionálních hasičů v kraji veřejnosti. Ani letošní jediný pátek 13. v tomto roce, pátek 13. května 2016, nebude výjimkou. Česká asociace hasičských důstojníků ho vyhlásila Dnem požární bezpečnosti.

V Olomouckém kraji proto budou pro veřejnost otevřeny všechny stanice profesionálních hasičů (bližší informace k programu na jednotlivých požárních stanicích najdete na webových stránkách).

V Olomouci bude program probíhat od 9 do 15 hodin, pro návštěvníky máme připravenu prohlídku výjezdové techniky a vybavení, které hasiči používají při zásazích, různé testy, kvízy a doplňovačky, pro děti bude při pěkném počasí připravena překážková trať TFA – děti si budou moci vyzkoušet, co všechno musí zvládnout hasiči. V letošním roce se také zaměříme na bezpečný byt a bezpečný dům, zájemcům předáme informace o požárních hlásičích a detektorech nebezpečných plynů a hasicích přístrojích.

V Přerově se otevře požární stanice Přerov od 8:30 do 16:00 hodin s odborným výkladem k technice, stánkem preventivně výchovné činnosti se zaměřením na detekci a signalizaci, kontrola průjezdnosti ulic. Hasiči na některých stanicích totiž zkontrolují průjezdnost ulic a sídlišť velkých měst a špatně parkujícím řidičům předají letáky o tom, jak parkovat správně.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..