img-kampan-zakaz-centrum-mestaAuta nad tři a půl tuny nesmí do centra Přerova. Zákazová značka, která je na místě už několik let, ale neodrazuje řidiče zásobovacích vozů, aby do zóny opakovaně vjížděli – pokud možno co nejblíže k prodejně, kterou zásobují zbožím.

 

 

„Trpí tím chodníky, které jsou po pravidelných nájezdech těžkých aut devastovány. Jde o bezohledné ničení městského majetku,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO). Tento týden proto odstartovala informační kampaň, zacílená především na majitele obchodů ve středu Přerova. Dostávají letáčky s informací, která jim připomíná, že by měli své dodavatele důrazně upozornit na dodržování zákazové značky. Informační kampaň potrvá do konce května, poté začnou dodržování zákazu kontrolovat městští strážníci.

Řidiči za volantem aut nad tři a půl tuny, kteří nebudou zákaz respektovat, se vystavují riziku sankce. Ze zákona jim může být v blokovém řízení na místě udělena pokuta až do výše dvou tisíc korun.

Zdroj: www.prerov.eu  /  Foto: Na snímku z 11. května je zóna v centru Přerova, do níž auta nad 3,5 tuny nesmí. Zákaz ale řidiči nerespektují.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..