Cyklověž, která na sklonku loňského roku „vyrostla“ před přerovským vlakovým nádražím, se krátce po svém křtu stala předmětem zájmu policie. Ta šetřila na podnět občana podezření z nehospodárného a netransparentního nakládání s majetkem města Přerova a ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Tento týden bylo na magistrát doručeno oznámení s usnesením, že věc byla odložena.

„Policie nám sděluje, že provedeným šetřením nebylo prokázáno, že by v souvislosti s realizací stavby parkovacího domu pro kola došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu zneužití pravomocí úřední osoby. Nebylo prokázáno ani údajné předražení o dva miliony korun,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO), který kvůli cyklověži vypovídal na policii. Podle něj bylo oznámení od soukromé osoby účelové a mělo zdiskreditovat současné vedení města Přerova. Cyklověž provozuje od prosince roku 2015 společnost Přerovská rozvojová, kterou vede právě Petr Měřínský.

Policisté se soustředili na to, jestli nedošlo k nadhodnocení zakázky o 2 miliony korun, a to v souvislosti s tím, že v roce 2013 byl parkovací dům nabízen městu za 7 milionů 500 tisíc korun a zástupci nového vedení radnice přistoupili na stavbu za 9 milionů 500 tisíc korun. „Vysvětlilo se, že v roce 2013 šlo o jiný typ cyklověže, než za jakou jsme zaplatili my. My máme modernější konstrukci. V částce také nebyly započítány územní a stavební práce za zhruba jeden milion korun,“ uvedl Petr Měřínský. Vyšetřovatelé zjišťovali také to, jestli se bývalý ministr dopravy Antonín Prachař – který jedná za Přerov v dopravních věcech – provinil, když se jeho firma stala subdodavatelem stavby. Ani to nebylo vyhodnoceno jako trestný čin.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..