Je to už čtvrtý rok, co se můžeme těšit v tomto období na začátek sezóny amerických fotbalistů kteří si říkají Přerov Mammoths.

Nezvykle to však bude již v plné, takzvané jedenáctkové podobě jakou známe například z nejprestižnější soutěže NFL. To znamená, že oproti minulým sezónám se už na hřišti střetnou týmy s jedenácti hráči na každé straně. Zahajovací zápas sezóny odehrají Mamuti na domácím hřišti (SK Viktoria) 9.dubna od 14:00. Jejich soupeřem budou Brněnští Pitbulls.

 

920141_596638820346199_94972804_oSobotní souboj bude tak trochu pohled do minulosti, když ve svém historicky prvním utkání (ještě v sedmičkové podobě) oba týmy také zahajovali sezónu na hřišti v Přerově. I přes značnou nováčkovskou nervozitu Přerov v úvodu sezóny 2013 zvítězil 58:6. Nutno dodat, že rok na to se Pitbulové již nenechali zaskočit a vrátili Mamutům porážku tentokrát na svém hřišti a to poměrem 36:26. Rozdíl ve výsledku sice nebyl nikterak propastný, ale i díky této prohře se Mammoths nakonec na úkor Pitbulls nedostali do playoff a ročník 2014 tak pro ně „předčasně“ skončil. V sezóně 2015 Mamuti setrvali v nižší lize, kde sice v základní části vyhráli všechny zápasy, ale semifinálové utkání s budoucím vítězem Znojmo Knights hrubě nezvládli. Pitbulové se nicméně před rokem rozhodli jinak a již mají za sebou odehranou celou sezónu v jedenáctkové formě. Určitě se nedá říct, že šlo z jejich strany o bůhvíjak povedenou sezónu (čtyři prohry a dvě výhry), ale ta zkušenost z vyšší ligy by mohla sehrát v sobotním utkání důležitou roli. Další výhodou pro Pitbulls by mohla být trenérská základna, kde poměr mezi oběma kluby je doslova „propastný“. Nač se ale Mamuti i přes různá zranění nemohou vymlouvat je hráčská základna, která je srovnatelná početně i zkušenostně s týmem z Brna. Už čtvrtou sezónu se totiž mohou spoléhat na vůdce útoku quarterbacka s přesnou rukou Martina Štěpáníka a spolehlivé receivery Edu Kociana a Pavla Kolínka. Díky rychlonohým runningbackům Radimovi Dohnalovi, Jakubovi Kratochvílovi a hostujícímu Michalovi Bockovi by měla být hra „po zemi“ zase o něco nebezpečnější než v předchozích ročnících. V obraně opět můžeme počítat s tvrdou a důraznou hrou Lubomíra Dohnala, Patrika Schwarze, Pavla Uruby, či Petra Skácela, ale nově i Mirka Večerky, který v minulosti zastával post runningbacka a kickera.
Pozici hlavního trenéra nadále zaujímá David Novotný, který se ale nebude muset spolehnout jen na „známá“ jména, ale i díky kvalitnímu náboru a přestupům z ostatních klubů na početnou skupinu nováčků.
V sobotu lze očekávat zajímavý a dost možná i vyrovnaný zápas. Aby Mamuti mohli tvrdit, že mají výhodu domácího prostředí budou potřebovat diváckou podporu.
O komentář k zápasu a dění na hřišti se postará jako „vždy“ zkušený komentátor.

 

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..