Přerov čeká v následujících dnech několik dopravních omezení, které se dotknou přímo centra města. Zákazové značky už stojí na silnicích, které čeká rozšíření i oprava. Řidiči se budou muset obrnit trpělivostí, protože se dá očekávat, že uzavírky dopravu ve městě zpomalí a zkomplikují.

Od pondělí 4. dubna až do 28. června bude uzavřena krajská silnice v Palackého ulici, která je páteřní komunikací města. „Průjezd bude povolen pouze autobusům a vozidlům zásobování, ostatní vozidla budou muset volit objízdnou trasu, která povede po nábřežích Bečvy, přes most Legií až na ulici Komenského,“ uvedla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.  V době, kdy bude pokládán asfaltový koberec, budou muset i autobusy a obslužné vozy volit objížďku, a to konkrétně v době od 25. do 27. května a od 16. do 17. června. Jednosměrnou silnici čeká v průběhu tříměsíční uzávěrky rozšíření. Po dokončení stavebních prací bude vozovka připravena k tomu, aby ji mohla obousměrně využívat vozidla integrovaného záchranného sytému.

Na další uzavírku narazí řidiči, kteří budou chtít projíždět Tyršovým mostem. „Od 4. dubna až do 3. května bude totiž pro dopravu uzavřen. Neprůjezdná bude i část Mostní ulice – a to od křižovatky na nábřeží PFB až po dům číslo 13. V této části bude silnice opravována,“ informoval náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO).

Další omezení se dotkne Bratrské ulice, která navazuje na centrální přerovské náměstí. Tam bude od středy 6. dubna upravována proluka, sloužící v současné době coby provizorní parkoviště. Omezení se dotkne i silnice podél této plochy, kde bude zakázáno dočasně parkovat. Na opravu proluky, která tu vznikla po zbourání domů, vyčlenili zástupci města milion sto tisíc korun. „Kromě toho, že tu bude zpevněn a vyrovnán povrch, dojde také k demolici stávající nevyužívané trafostanice a také zděného plotu. Budou odstraněny náletové dřeviny, které nahradí výsadba listnatých stromů a živého plotu. Dojde i k předláždění stávajícího chodníku, a to novou betonovou dlažbou,“ doplnila Ivana Pinkasová z magistrátu města Přerova. Opravenou parkovací plochu budou moci řidiči znovu využívat až 18. května.

Foto: Na snímku proluka v Bratrské ulici. Volné místo tu vzniklo poté, co byl zbourán dvoupodlažní dům, v němž naposledy sídlila cestovní kancelář. Dnes je tam zemina částečně zasypaná stavební recyklátem, bláto, kaluže, výmoly, nefunkční trafostanice i náletové dřeviny… Ve středu 6. dubna se proluka začne měnit.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..