prerovsky-radce-logoMají mít do městského parku Michalov přístup psi? Nebo by toto území mělo být určeno výhradně pro lidi? Tuto otázku pokládají radní Přerova svým rádcům. Anketa je krátká a zaregistrovaní respondenti ji mohou vyplňovat od pátku 19. února do čtvrtku 3. března.

„Rada města Přerova zvažuje možnost nové obecně závazné vyhlášky, která by počítala se zákazem vstupu psů do Michalova. Chceme ale znát názor i našich Přerovských rádců. Budeme rádi, když nám napíší i své názory pro a proti, zajímá nás jejich pohled,“ konstatoval přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP).

park-michalov-psi-radceMichalov, který se rozléhá na dvaceti hektarech, je z hlediska krajinářské a památkové hodnoty jedním z nejcennějších parků v České republice. Založen byl roku 1904 a v roce 1992 byl vyhlášen kulturní památkou. Park je místem relaxace Přerovanů, místo je vhodné k procházkám, míčovým hrám a také ke hře dětí. Své místo tu mají i skleníky s exotickými rostlinami a od jara do podzimu se v parku konají pravidelné nedělní promenádní koncerty. V současné době mají psi do Michalova přístup – ale za určitých podmínek. „Majitel nesmí nechat psa pobíhat bez vodítka, nebo jej nechat vstupovat na plochy hracích prvků. To upravuje obecně závazná vyhláška z roku 2002,“ doplnil Pavel Juliš z odboru životního prostředí přerovského magistrátu.

Lidé, kteří se chtějí stát dalším členem týmu Přerovských rádců – a přinášet radním rady, připomínky a podněty – se mohou přihlásit na adrese: prerovsky.radce@prerov.eu. Nyní je do projektu radnice zapojeno 169 lidí.

Foto: V Přerově je zaregistrováno 4 100 psů – znamená to tedy, že čtyřnohého přítele má zhruba každý jedenáctý Přerovan. Měli by ale psi využívat k procházkám i městský park?

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..