web-prerov-oceneni-02Webové stránky města Přerova mají další pozitivní „zářez“. Odborníci vyhodnotili, že mají v celorepublikové konkurenci nejlépe zpracované informace o životním prostředí. V soutěži Zelená informacím získaly stránky předloni bronz, loni stříbro – a letos si zástupci města přivezli z Prahy zlato.  

„Je vidět, že webové stránky města Přerova si dlouhodobě uchovávají svou kvalitu a že na životní prostředí je kladen velký důraz. Tyto stránky jsou velmi vyvážené a dobře zpracovány ve všech hodnocených kategoriích. Mohou tak být příkladem jednoduchého, přesného a přímočarého konceptu webových stránek měst,“vyřkla odborná porota, která vybírala mezi prezentacemi 271 měst s počtem obyvatel vyšším než 5 tisíc. Za Přerovem skončila města Třebíč a Praha.

„Soutěž postupně zpřísňuje pravidla, proto je pro nás vyznamenáním stát na první příčce. V případě Přerova byla pozitivně hodnocena nejen přehlednost, ale i rychlá dostupnost, kvalita obsahu a především aktualizace. Cenu jsme získali i za ročenku o životním prostředí, kterou úředníci pravidelně zpracovávají,“ řekla zastupitelka Alice Kutálková (ANO), která ve městě vede komisi životního prostředí.

Soutěž se konala pod záštitou Ministerstva životního prostředí a Svazu měst a obcí České republiky. „Hodnotiteli byli už tradičně odborníci na životní prostředí z veřejného, akademického i soukromého sektoru. Každopádně se budeme snažit stránky stále inovovat a obsahově plnit, abychom zaujali i v příštím ročníku,“ konstatovala Yvona Machalová z odboru životního prostředí přerovského magistrátu.

I když jde víceméně o prestižní ocenění, zástupci Přerova přivezli kromě diplomu do Přerova i další výhru. „Odborníci nám zdarma stanoví uhlíkovou stopu, která je nepřímým ukazatelem spotřeby energií, výrobků a služeb. Měří množství skleníkových plynů, které odpovídají aktivitám či produktům firmy v daném kalendářním roce,“ uzavřela Yvona Machalová.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..