Osvětovou preventivní akci k příležitosti Světového dne diabetu připravila pro veřejnost Nemocnice Přerov, člen skupiny AGEL. O rizicích spojených s cukrovkou a také o možnostech prevence této závažné nemoci budou zájemce informovat specialisté v pátek 13. listopadu od 9.00 do 12.00 hodin. Souběžně proběhne akce s názvem „Stop dekubitům“, která se zaměří na problematiku proleženin.

„Stejně jako vloni jsme připravili program zaměřený především na osvětu. Chtěli bychom tímto způsobem dostat k lidem co nejvíce informací o významu prevence, který je právě u cukrovky velmi důležitý a spočívá především ve správné životosprávě,“ vysvětluje smysl akce Mgr. Zuzana Krčková, hlavní sestra Nemocnice Přerov.

diabetes-imgOrganizátoři naplánovali letošní program do přednáškového sálu Nemocnice Přerov na pátek 13. listopadu od 9.00 do 12.00 hodin. Zdravotníci lidem nabídnou přednášky o cukrovce a jejím vlivu na celkové zdraví člověka, budou informovat o možnostech prevence, a to především s důrazem na význam zdravého životního způsobu. Kromě nebezpečné cukrovky se zájemci budou moci informovat o problémech spojených s proleženinami. Specialisté předvedou zásady správného polohování, vhodné pomůcky pro prevenci vzniku proleženin (dekubitů) a připravena je také ochutnávka výživových doplňků. „V minulém roce jsme se setkali s poměrně velkým zájmem a doufáme, že ani letos nezůstane akce bez odezvy. A možná se v pátek třináctého někdo rozhodne změnit své návyky a vyhnout se komplikacím, které s cukrovkou přicházejí,“ dodává Zuzana Krčková.

Zdravotníci pozorují každoroční nárůst výskytu diabetu v naší populaci. Jedná se především o diabetes 2. typu, jehož propuknutí přímo souvisí s nezdravým životním stylem a špatnou životosprávou. Na prevenci a na důsledky cukrovky na celkové zdraví člověka bude zaměřen program akce Světový den diabetu, který se váže k datu 14. listopadu, tedy k výročí narození objevitele insulinu Fredericka Bantinga v roce 1891.

 

Zdroj: www.agel.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..