Aktualizováno: Vážným zraněním podlehl v sobotu večer devětačtyřicetiletý cyklista, kterého ten den odpoledne srazilo u Přerova osobní auto. V neděli to oznámil policejní mluvčí Josef Bednařík. Z místa nehody muže v bezvědomí a s mnohačetnými těžkými zraněními převezl vrtulník do olomoucké fakultní nemocnice, tam však večer zemřel.

Osobní vůz řídil šestatřicetiletý muž, kromě zemřelého muže narazil také do druhé cyklistky i do automobilu jedoucího před ním. Jeho řidička i cyklistka však vyvázly jen s lehkým zraněním. Okolnosti nehody policie zjišťuje, alkohol u řidiče, řidičky a cyklistky policie nezjistila, u zemřelého bude nařízena soudní pitva.

„Pětapadesátiletá řidička osobního vozidla předjížděla v kopci dva cyklisty, devětačtyřicetiletého muže a osmačtyřicetiletou ženu. Při tomto manévru je dojelo další vozidlo značky Mercedes, které řídil šestatřicetiletý muž. Řidič mercedesu pravděpodobně přehlédl oba cyklisty, do kterých narazil,“ uvedl Bednařík. Následně řidič narazil i do auta před sebou. Řidič vozu, který zřejmě nehodu zavinil, zraněn nebyl.

Počet obětí dopravních nehod v Olomouckém kraji je podle Bednaříka letos vysoký, zemřelo již více než 30 osob. Loni na silnicích kraje zemřelo 28 lidí.

Včera: K vážné dopravní nehodě nedaleko Přerova vzlétl dnes odpoledne vrtulník a vyjela přerovská posádka olomoucké ZZS. Podle výpovědí svědků byli na čekyňském kopci sraženi dva cyklisté automobilem, který poté naboural zezadu ještě do dalšího vozu.
Oba cyklisté byli vymrštěni mimo vozovku. Devětačtyřicetiletý muž (cyklista) byl na místě resuscitován svědky události, po chvíli oživování pacienta převzali profesionálové z přerovské posádky záchranné služby a po příletu vrtulníku čekal muže – v bezvědomí a s mnohačetnými těžkými zraněními – transport do olomoucké FN. Jeho o rok mladší ženu (cyklistku) převezla sanitka s oděrkami a pohmožděninami do přerovské nemocnice. Během zásahu si vyžádala ošetření také řidička prvního automobilu, která s pohmožděnou krční páteří putovala rovněž na ambulantní ošetření do Přerova. Řidič druhého vozu podle zasahujících záchranářů zraněn nebyl.
Zdroj: www.zzsol.cz  foto: pitv

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..