vanocni-strom-namestiPřerov/ Nové osvětlení vánočního stromu – čtyřicet tisíc LED diod – rozzáří za měsíc Masarykovo náměstí v Přerově. V neděli 29. listopadu v pět hodin odpoledne rozsvítí strom primátor města Vladimír Puchalský s dětmi.

 

„Zhruba dvacetimetrový smrk ztepilý přivezeme 21. listopadu z místní části Kozlovice. Jehličnan stojí v blízkosti dvou stromů, napadených kůrovcem, takže bychom ho museli stejně pokácet,“ informovala Šárka Slezáková z Technických služeb města Přerova. Jak dále řekla, kromě nového osvětlení stromu se žádné vánoční změny v Přerově nechystají. Po městě bude tradičně rozvěšeno 286 kusů vánočního osvětlení a na náměstí před radnicí má stát deset až dvanáct jarmarečních domečků.

„Určitě se ale lidé mohou těšit na kulturu, díky níž náměstí ožije. V den, kdy se bude slavnostně rozsvěcovat strom, nás o půl páté rozehřeje ADD Gospel. Pak na pódiu vystoupí kapela Jen tak II. V šest hodin odpoledne se před Galerií města Přerova na Horním náměstí rozsvítí betlém,“ uvedl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Kulturou pak bude město žít až do Silvestra.

Prostor bude v čase adventu i na charitu. „Kasička pod stromem bude letos až do svátku Tří králů střádat peníze pro Oblastní Charitu Přerov, konkrétně pro domácí hospic pro umírající. Čistý výtěžek sbírky bude určen na propagaci nové služby a na pořízení infuzní pumpy,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil (ANO).

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..