Fotoprojekt propojující tanec se známými i méně proslulými lokalitami Přerova a jeho okolí napříč ročními obdobími pohltí Galerii města Přerova počínaje prvním listopadovým čtvrtkem. Snímky profesionálních tanečních párů a jejich soutěžní kostýmy budou k vidění od čtvrtku 5. listopadu, kdy vernisáž v 17 hodin zpestří ukázky tanců. Expozici bude doprovázet prodejní výstava originálních ručně šitých pánských i dámských kravat a motýlků regionálního výrobce Bubibubi ties. 

„Výstava s názvem Tanec a Přerov napříč ročními obdobími je výsledkem práce členů Klubu Sportovního Tance Fénix Sokola Přerov, kteří se po dobu jednoho kalendářního roku nechali zvěčňovat hledáčkem objektivu fotografa Vladimíra Smékala. Činili tak za každého počasí v notoricky známých koutech města, ale i v místech, která zůstávají běžně očím obyvatel opomenuta,“ informovala kurátorka výstavy Lada Galová. Původní myšlenka fotografické výstavy tanečních párů jen na parketu se nakonec rozšířila na prezentaci tanečního umu na kulise proměn počasí a města během celého roku.

 

tanec-napric-rocnimi-obdobimi-plakat

 

K vidění tak budou v městské galerii velkoplošné tisky fotografií, jejichž ústředním motivem jsou taneční páry oddílu Fénix Sokola Přerov, který byl založen před dvěma lety. „Oddíl se věnuje nejen standardním a latinskoamerickým tancům, jako jsou waltz, tango, valčík, slowfox, quickstep, samba, chacha, rumba, jive, ale v současné době piluje i jiné taneční styly,“ říká organizátorka výstavy a tanečnice Tereza Zapletalová. Podle vedoucí oddílu Lucie  Pavlíkové, která se společenskému tanci věnovala závodně a společně se svým partnerem se jí podařilo vytancovat na vrcholovou třídu A,  mohou páry v oddíle tancovat jak pro zábavu, tak i závodně.

Počínaje první adventní nedělí 29. listopadu se výstava rozšíří o tradiční vánoční prodej uměleckých děl a v 17.30 hodin bude jako každoročně slavnostně rozsvícen Betlém v mostním oblouku před galerií za zvuků Věžní hudby ZUŠ Bedřicha Kozánka Přerov. 

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..