Přerov/ Okresní soud v Přerově zamítl žalobu Dopravní a logistické společnosti, která v Přerově provozuje autobusové spoje. Předmětem sváru byl rozdílný výklad smlouvy, kterou loni v březnu uzavřeli zástupci radnice s dopravcem. Zatímco právníci města si stáli za tím, že smlouva má jednoznačný výklad, představitelé Dopravní a logistické společnosti si svůj závazek vyložili jinak a tvrdili, že jim město dluží za jejich služby částku přesahující 2 miliony korun.

mhd-stavka„Dopravní a logistická společnost podala na město žalobu letos v březnu. Její zástupci si nárokovali doplacení kompenzace za plnění závazku veřejné služby za období od dubna do června loňského roku, a to ve výši 2 miliony 100 tisíc korun. Soud, který zasedal v polovině září, jim nevyhověl,“ konstatovala právnička města Jana Hrubá. Zároveň zdůraznila, že se jedná o prvostupňové nepravomocné rozhodnutí – a je velká pravděpodobnost, že se druhá strana v zákonné lhůtě odvolá. „Určitě to uděláme. S rozhodnutím soudu nesouhlasíme a budeme se proti němu odvolávat,“ potvrdil Tomáš Brada z Dopravní a logistické společnosti.

Dopravní a logistická společnost uzavřela loni na jaře smlouvu s městem na provozování autobusové dopravy – a to na dobu deseti let. Zástupci města předpokládali, že hodnota zakázky na provozování autobusových spojů bude 250 milionů korun bez DPH, částka ale nakonec byla výrazně nižší – vítěz tendru nabídl, že autobusovou dopravu zajistí za 136,8 milionů korun.

„Už dříve jsme upozorňovali na to, že tato cena byla podhodnocená. A jak víme, na situaci doplácejí především řidiči, kteří už v minulosti hrozili kvůli nespokojenosti se svou mzdou stávkou. Zástupci Dopravní a logistické společnosti se pokusili rozporovat znění smlouvy a doufali, že jim doplatíme přes 2 miliony korun, ale soud dal za pravdu městu,“ řekl závěrem náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO).

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..