Dnem cyklistiky si připomenou Přerované Evropský týden mobility. V úterý 22. září je ve městě připravena akce pro nejmladší účastníky silničního provozu, odpoledne je v plánu tradiční cyklojízda. Akci plánuje město Přerov ve spolupráci s městskými strážníky a Střediskem volného času Atlas a Bios. 

Děti z přerovských základních škol projdou v rámci dopoledního vyučování praktickou a teoretickou výukou na dopravním hřišti – a pak se vydají přímo do terénu. „Strážníci je vezmou na cyklostezky, aby jim ukázali, jak se mají v této trase správně pohybovat.Býváme často svědky toho, že ani dospělí cyklisté neumí bezproblémově jezdit po cyklostezkách, proto chceme děti více vtáhnout do reality a vštípit jim v útlém věku pravidla bezpečné jízdy,“ uvedl ředitel přerovských strážníků Omar Teriaki.

retro-kola-picOdpoledne se pak uskuteční cyklojízda, která už má v Přerově svou tradici. „Startujeme v pět hodin odpoledne z Masarykova náměstí – přímo od radnice. Chceme navázat na úspěšnou jarní retro cyklojízdu, takže jízdní kola ve stylu retro jsou vítána“, konstatoval cyklokoordinátor města Jiří Janalík.

Cyklojízda po krátké projížďce centrem města zavítá tentokrát do obce Lhotka, kde se budou v restauraci U Olinka promítat fotografie s cyklistickou tématikou. „Zájemci se mohou těšit na snímky z Holandska, evropského festivalu Eurobike nebo Lehosrazu v Nivnici,“ doplnil Jiří Janalík

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..