Přinese přednášky na téma aktivní stárnutí.

Mezinárodní den seniorů si Přerované připomínají už několik let. I letos pro občany „60 plus“ připravili sociální pracovníci „Senior symposium“,  které jim v průběhu 1. října přinese řadu zajímavých informací i podnětů. Akce se koná v Městském domě a zájemci si ji mohou užít zdarma.  

„Odborníci vystoupí v sérii přednášek, které jsou zaměřeny na aktivní stárnutí. Chybět nebudou ani prezentace, v rámci nichž mohou účastníci ochutnat některé potraviny, nechat si přeměřit krevní tlak, tělesný tuk, cukr nebo zrak. V neposlední řadě se dozví užitečné informace o aktuální nabídce služeb pro seniory v regionu,“ řekl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil, který má na starosti sociální oblast. Mezi lidi dříve narozené přijde kromě lékařů a sociálních pracovníků i farář a připravena je pro ně například také přednáška policejní mluvčí, která bude hovořit na téma „bezpečné stáří“. Na účastníky čekají rovněž vystoupení školáků, seniorské taneční skupiny a na závěr jim zahraje cimbálová muzika Primáš.

„Víme, že řada seniorů mnohdy trpí pocity osamění, neužitečnosti a nepotřebnosti. To má negativní dopad na jejich psychické i fyzické zdraví. Proto opakovaně přicházíme s preventivní, výchovně vzdělávací akcí. Tu už tradičně zařazujeme na první říjen, který je od roku 1998 Mezinárodním dnem seniorů,“ řekla Marta Šintáková z oddělení sociální prevence a pomoci přerovského magistrátu. Zároveň připomněla, že vstupenky s místenkou jsou k dispozici na sekretariátu odboru sociálních věcí a školství ve Smetanově ulici číslo 7.

Akce se uskuteční: 

VE ČTVRTEK 1. 10. 2015, v Městském domě Přerov (MDP), Kratochvílova 1.

  • Dopolední program od 9.00 do 12.00 hod. v malém sále, přísálí a vstupních prostorách MDP je určen široké seniorské veřejnosti statutárního města Přerova.
  • Odpolední program od 13.00 do 17.30 hod. ve velkém sále MDP je určen seniorům s platnou vstupenkou s místenkou.
Účast na celé akci je bezplatná.

Vstupenky s místenkou na odpolední program budou k dispozici od 24. 8. 2015 na sekretariátu Odboru sociálních věcí a školství, Magistrátu města Přerova, v budově Smetanova 7, I. patro, kancelář č. 113 u paní Hany Štěpánové (tel.: 581 268 761).

Kontakt: 

Mgr. Marta Šintáková, marta.sintakova@prerov.eu ,

Magistrát města Přerova www.prerov.eu

 

[divide style=“2″]

Senior Symposium 2015

svatekseniorulogoJiž od roku 1998 si svět 1. října připomíná Mezinárodní den seniorů, který je věnován našim rodičům, babičkám, dědečkům, prababičkám, pradědečkům a vlastně i všem starým lidem kolem nás. V tento den, bychom se měli zastavit a poděkovat jim za jejich celoživotní zásluhy pro rodinu, blízké a také pro celou společnost.

Patří jim naše uznání a respektování stáří, jako normální součásti života a období, kdy stále pokračuje rozvoj lidské osobnosti, naše pochopení že starší lidé jsou stále platnými a cennými členy lidského společenství, které by bez jejich přispění nemělo všechny potřebné dimenze.

 

více na www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..