Elektronizace veřejné správy byla v Přerově dokončena. I když zahrnuje více aktivit, Přerovany bude nejvíce zajímat Portál občana, do něhož mohou poprvé vstoupit ve středu 16. září. Provede je všemi žádostmi a životními situacemi.

[clear]
Internetové prostředí nabízí hned dvě cesty, jak se mohou do Portálu občana dostat  – buď přes webové stránky města (www.prerov.eusekce úřad on-line), nebo na adrese: https://portal.prerov.eu.

„Lidé, kteří se chtějí zaregistrovat a komunikovat s úředníkem přes tento portál, se musejí přihlásit a čeká je úvodní návštěva úřadu, kde budou ztotožněni. Návod, jak to prakticky provést, najdou přímo na stránce – vpravo dole, pod zkratkou F.A.Q,“ uvedl Petr Karola z přerovského magistrátu. Pro využití standardních situací, v rozsahu na jaký jsou již zvyklí  – jako je například objednávkový systém u „okénkových agend“ – nemusejí žádnou oficiální registraci do Portálu občana podstupovat.

[clear]
Přerovský Projekt 09 je svým rozsahem v rámci České republiky unikátní. Zájemci se díky této novince mohou podívat třeba i do archivního portálu, který je provede starými písemnostmi města, nebo nahlédnout do takzvaného „rozklikávacího rozpočtu“ a kontrolovat tam, jak Přerov hospodaří s veřejnými penězi.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..