Vůbec poprvé se nedaleko Olomouce, v obci Brodek u Přerova, koná multižánrový a multikulturní festival ŽIVOT JE. Hudba, filmy a přednášky budou čekat na návštěvníky netradičního festivalu v pátek a sobotu 18.-19. září.  Všichni příchozí se mohou těšit i na bohatý doprovodný program a symbolické “oslavy života”.

Život slavit, život žít – vyzývá návštěvníky titulek na oficiálních stránkách netradičního festivalu. “Čím dál častěji se v mém okolí setkávám s lidmi mého věku, kteří nadávají, stěžují si, nebaví je práce, vztahy, život… A stejně tak mám to štěstí potkávat i lidi s přístupem docela opačným. Život je baví a  mají ho rádi. A tak mne napadlo pokusit se ty lidi propojit a nechat je se navzájem inspirovat.” prozradila jednoduchost myšlenky festivalu jeho hlavní organizátorka, Andrea Fleissigová. Pokusí se o to třetí zářijový víkend ve své rodné vesnici Brodek u Přerova.

Nepůjde o nijak závratnou osvětu, spíše něžné nasměrovaní. Cílem festivalu je jednak pozvednout kulturní život na venkově a také se pokusit všechny přítomné účastníky pobídnout k zamyšlení, že mohou svůj život žít o něco více naplno, o něco více šťastněji, o něco více žít. Protože život je. O toto pobídnutí se postará zajímavě sestavený program, který začne pátečním filmovým večerem. Na návštěvníky čekají filmy studentů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně i kousky nezávislých filmařů. Téma je život, (ne)konzumní společnost a nekončící hranice. Promítání proběhne od půl osmé večerní v brodeckém kině. Před samotným promítáním je pak na rozehřátí od 18 hodin naplánována pohádka pro děti. Po filmech je v případě hezkého počasí naplánována netradiční afterparty s kytarou a opékáním špekáčků na ohni. Sobotní den pak všichni společně přivítají jogínským pozdravem slunce a snídaní v trávě vareálu festivalu. Od 11 hodin dopoledne proběhnou v místní sokolovně krátké přednášky zajímavých osobností z různých koutů České republiky. Jak jinak, než o životě. “Na blok přednášek bych ráda návštěvníky pozvala především. Jsou to náramně zajímavé osudy a životní příběhy, které by snad ostatním mohly otevřít oči i duši.” okomentovala Fleissigová.

Po přednáškách o inspiraci, o cestování, o světle na konci tunelu a dalších zajímavých tématech pak ve 14 hodin začne v areálu fotbalového hřiště hudební pásmo. Multižánrový festival nabídne variace stylů od pop-rocku a rock´n´rollu přes crossover jamband po hard ´n heavy funky groove. Budou hrát místní známé kapely i návštěvy z daleka. “Hudba s energií a duší. Hudba, která povzbudí, pobaví. Hudba, která hodí do pohody i nakopne do života. Život je takový, jaký si ho uděláš. Život je hra. Život je duha. Život je tanec. Život je.” přibližují stránky festivalu hudební část. Ve dvě hodiny začíná rocková Třetí Dáma, na kterou naváže zaoceánská návštěva – americký kytarista Tyler Bush. Pokračovat budou přerovští Ginger a v regionu velmi oblíbené D.U.B. music, na které po osmé večerní naváže ARTVOX – energická kapela z Prahy. Od půl desáté pak následuje směsice blues, rocku, funky a latiny ostravských BANDABAND, která svým nezaměnitelným zvukem a energií dokáže člověka rozesmát, roztančit, nadchnout, pohladit po duši i donutit přemýšlet. Barevnou hudební vlnu pak zakončí a s festivalem se rozloučí domácí kapela Kowall Company. Nedělní program se pak přesune do Přerova, kde po vzájemné dohodě splyne s divadelním festivalem CHRO. Od 14 hodin bude v Městském domě Přerov pohádka “Čarodějův učeň” brodeckého divadelního souboru J.K.Tyl.

Kromě skvělého kulturního zážitku jsou připraveny i gastronomické radosti v podobě tradičních masových pochoutek, regionálního piva, ale také vegetariánské stravy. Akce probíhá pod záštitou obce Brodek u Přerova. Vstupné na akci je 99,- Kč na oba dva dny. V předprodeji 77,-Kč. Děti s doprovodem rodičů mají vstupné zdarma. Více informací najdete na webových stránkách http://www.zivotje.cz. A podpořit ho můžete i zde: https://www.startovac.cz/projekty/zivotje/

Kontakt:

Andrea Fleissigová

Manažer projektu

+4207737975932

fleissigova@gmail.com

www.zivotje.cz

11922844_10207865209056554_1782139537_n 11998531_10207865210016578_1669425872_n

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..