Přijeli jednaosmdesát let starou Pragovkou.

Účastníci sedmé „Propagační jízdy Sboru hasičů Čech, Moravy a Slezska“ dorazili dnes ráno – v Pragovce z roku 1934 – před přerovskou radnici. Na stovky kilometrů dlouhou „šňůru“ vyjeli z Ostravy už v pondělí 29. června a postupně navštěvují města i obce, kde jsou aktivní dobrovolní hasiči. Jejich cílovou stanicí jsou Pardubice, kde budou mít v sobotu 4. července sjezd.

[clear]
Město Přerov, kde dobrovolníci pracují na likvidaci požárů a živelních pohrom dlouhých 140 let, nemohli při své jízdě minout. Přerovský primátor Vladimír Puchalský poděkoval hasičům za jejich práci a na praporec, kde měli uvázány stuhy s názvy navštívených měst a obcí, přidal i tu s nápisem Statutární město Přerov.

[clear]
Jsme rádi, že v tolika místech pracují dobrovolní hasiči. A nejde jen o města – bez nadsázky lze říct, že i když v menší obci není škola nebo kostel, tak hasiči tu většinou mají svou, byť třeba malou, základnu,“ řekl účastník propagační jízdy Radek Hlavinka.

[clear]
Hasiče ještě čekají stovky kilometrů a desítky zastávek – po návštěvě v Přerově pokračovali například do Prosenic a Radslavic.

[clear]

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..