Přerov/ Třídit bioodpad mohou od tohoto týdne také Přerované, žijící v městské sídlištní zástavbě. Právě tam pracovníci Technických služeb města Přerova rozvezli šest stovek hnědých nádob, určených k ukládání biologicky rozložitelného komunálního odpadu. Třídění bioodpadu začalo v Přerově letos v březnu a týkalo se pouze majitelů rodinných domů ve městě a v místních částech, kteří získali od města hnědou nádobu zdarma.

„Nádoby o obsahu 240 litrů jsme nově dali i na sídliště, protože jsme si vědomi, že i lidé žijící v bytech produkují bioodpad. Mnozí udržují také předzahrádky, takže mohou nádoby využít i pro tyto účely,“ uvedl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Většina nádob má své místo u separačních kontejnerů. „Nádoby byly rozvezeny po třech a k sobě jsou svázány řetízkem, aby byla ztížena možnost jejich zcizení,“ podotkl Miroslav Kuban z odboru správy majetku přerovského magistrátu.

Hnědé nádoby budou ze sídlišť sváženy do kompostárny vždy jednou za 14 dní – tedy ve stejném časovém režimu, jako jsou sváženy od rodinných domů. „Apelujeme ale na občany, aby do hnědých kontejnerů opravdu dávali jen bioodpad. Co tam patří, se dozví z obsahu samolepky umístěné na nádobě,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova.

Podle něj jsou Přerované z rodinných domů už – ve věci třídění bioodpadu – disciplinovanější, než v začátcích, kdy do kontejnerů odhazovali i domovní odpad. „Budeme rádi, když i lidé ze sídlišť budou v tomto ohledu rozumní a nezahltí nám hnědé kontejnery nevhodným obsahem,“ uzavřel jednatel Střelec.

Foto: Pro Přerovany ze sídlištní zástavby jsou kontejnery na bioodpad novinkou. Měli by se ale nejdříve podrobně seznámit s tím, co mohou do těchto kontejnerů odhazovat.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..