Už od 18. hodiny včera na přerovském výstavišti bylo docela živo, rock a metal zazněl z pódia a nenechal jednoho fandu klidným. Přes šílené vedro, fronty na pivo, osvěžující dešťovou přeháňku si fanoušci určitě svůj večer užili.

 

Arakain-plakat

 

První nastoupila – a není se čemu divit v tom vedru, SPOCENÁ UKLIZEČKA :) aby jaksepatří rozpumpovala publikum svými nejznámějšími skladbami, poté nastoupila parta skvělých kluků – jedny bicí a 4 violoncella to je prostě ARRHYTHMIA a ta doslova dokáže smrští rokových a metalových hitů těmito nástroji přivodit nejedné fanynce srdeční arytmii ;) a bylo štěstí že se přehnala menší dešťová přeháňka, která trochu zchladila ten rozpálený dav. Jsou prostě skvělí. „Děd metál“.. mladá kapela, stará vizáží, klame svým tělem, protože ta banda důchodců co naběhla na stage to rozpálila jak po dvou litrech energy drinku. Tihle zralí a špičkoví muzikanti v nejlepším věku si říkají PENZISTOR. Jejich hit Knedlo-vepřo-zelo nasytilo celé výstaviště…

Video – mobilní příspěvek (sestřih Arakain – Lucie Bílá)

Krátce po půl desáté pak přišel zlatý hřeb večera, metalová legenda ARAKAIN. Drtili jednu pecku za druhou, došlo i na starší skladby, ale všichni očekávali hlavně ty, které svým zlatým hlasem obohatí rockerka duší i tělem, metalová královna – Hana Zaňáková… tedy pardon – LUCIE BÍLÁ :).  S Honzou Toužimským ukázali, že to prostě pořád dobře šlape a zpívá a že Lucka k Arakainu prostě patří. Ty a já, Zimní královna, Apage Satanas, Cornoutto.. ty hity tu zaznít musely :) přesto ze svých osobních zážitků doporučím, jestli budete mít někdy vůbec ještě možnost, koncert Arakainu s Lucií Bílou kde bude s nimi i filharmonie (25 let Arakainu – jedinečný koncert s Plzeňskou filharmonií na Masters Of Rock 2008) si nenechte ujít. Je to opravdu zážitek.

Celá akce i přes menší návštěvnost se vydařila, bohužel ale podle pořadatelů to byla pravděpodobně jedna z posledních akcí zde v Přerově.. svou činnost nejspíše přesunou hlavně do Olomouce, protože u nás se to nevyplácí.

Foto : Jan Gebauer            (celá fotogalerie – Spocená uklizečka + Arrhythmia + Penzistor + Arakain)

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..