Cyklojízda v „retro stylu“ se včera konala v Přerově. Cyklisté ve starých kostýmech si dali dostaveníčko na Horním náměstí – a odtud si vyšlápli na cestu po městě. Konečnou měli v Michalově, kde je čekalo vyhlášení výsledků soutěže „Do práce na kole“, jejímž cílem je motivovat zaměstnance, aby při cestě do práce využívali místo aut či hromadné dopravy svá kola.

Registrovaní účastníci si vedli „deník“ a do něj si v průběhu května zapisovali, kolik kilometrů denně urazili na kole za prací. „Přerov se tímto zařadil mezi 24 českých a moravských měst, která se do soutěže zapojily.  V našem městě se akce aktivně účastnilo bezmála 250 soutěžících z dvacítky přerovských firem, kteří dohromady našlapali úctyhodných 24 tisíc kilometrů, což svou délkou odpovídá cestě do Austrálie,“ řekl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

Hlavní cenu soutěže – skládací elektrokolo Lovelec – získala díky šťastnému losu Veronika Dočkalová z Přerovských strojíren (PSP Engineering a.s.), druhé skládací jízdní kolo pak putovalo ke Kateřině Odstrčilové, která hájila barvy Magistrátu města Přerova. Nejzdatnějšími jezdci – co do počtu najetých kilometrů – se stali Vladimír Pašek (najel 1630 km) a Eva Králová (za cestou do práce urazila 570 km) z Gambra. Titul Cyklozaměstnavatel roku letos získala společnost Olympus, která mimo jiné zřídila novou firemní kolárnu pro tři desítky kol.

Zdroj / foto: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..