Dvě alegorické komické opery pojednávající o tom, zda není muži lépe bez ženy, a jak se svět s pomocí politika zbavuje pravdy, rozezní přerovskou Letní divadelní scénu mezi hradbami v úterý 23. června od 19 hodin. Vstupenky na Vyhnanou pravdu a Zlatou svobodu je stále možno zakoupit v předprodeji Městského informačního centra na náměstí TGM v Přerově.

Josef Schreier, dřevohostický rodák, proslulý pastorálními kompozicemi na české texty a především hanáckou operou Landebork, která mu byla v poslední době připsána, se zde představuje opět jako předchůdce poetiky Divadla Járy Cimrmana. Schreierova hudba a pravděpodobně i libreto v uměleckém nastudování Tomáše Hazlíka a Ensemble Damian z Olomouce jsou realizovány za podpory statutárního města Přerov a Olomouckého kraje.

Diváci o alegorická hudební dílka nepřijdou ani v případě deště. Přichystali jsme tzv. mokrou variantu v Mervartově síni přerovského zámku,“ ujistila návštěvníky Lada Galová z pořádajících Kulturních a informačních služeb města Přerova. Vstupné na představení činí stokorunu a poslední lístky bude možno zakoupit hodinu před představením v Galerii města Přerova.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..