Zajímá vás, za co a komu platí město Přerov peníze z městské kasy? Chcete vědět, ke komu míří tisíce plateb za rok? Pak můžete využít transparentního účtu, který minulý týden jednomyslně schválili přerovští radní.

„Díky této průhlednosti si budou moci zájemci třeba denně prohlížet všechny důležité odchozí platby. Zjistí, kolik bylo uhrazeno, komu – a ve stručnosti i za jakým účelem peníze odešly. Transparentní účet bude zřízen do konce června a lidé najdou odkaz na webových stránkách Přerova v kolonce Hospodaření města,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Zájemci uvidí téměř všechny platby, respektovat ale budou muset výjimky. „Výjimku tvoří třeba platy zaměstnanců, které půjdou z běžného účtu – a to s ohledem na stanovisko Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, kde se uvádí, že tyto by neměly odcházet z transparentního účtu,“ doplnila vedoucí odboru ekonomiky Eva Řezáčová.

Až se „zajede“ transparentní účet Přerova, budou radní prosazovat zprůhlednění účtů příspěvkových organizací a ostatních městem zřízených organizací.  Občané by tak mohli nahlédnout více třeba do hospodaření Technických služeb města Přerova.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..