TZ – AKUNASHOW 2015 – Umělci při Tenisové akademii pobaví na náměstí, Felix Slováček zahájí výstavu

Netradiční volné pokračování bude mít letošní show nejlepších českých muzikantů a bavičů předposlední červnovou neděli. Po jejich vystoupení 21. června v 17 hod na náměstí TGM se zábava přemístí do Galerie města Přerova. Tam za hudebního doprovodu Felixe Slováčka zahájí svou výstavu pražská malířka Lucie Gelemová.

Program na náměstí začne v půl čtvrté odpoledne a potrvá do podvečera. „Začínáme hodinovým koncertem Jaroslava Wykrenta & In Blue Ivana Němečka. Od 17 hodin bude podium patřit účastníkům Letní tenisové akademie TK Precheza,  kteří jako každoročně pobaví Přerovany a rozproudí na náměstí zábavnou show plnou skvělé muziky a skečů,“ zve Jaroslav Macíček, ředitel spolupořádajících Kulturních a informačních služeb města Přerova.  Léto v Přerově tak zahájí třeba Helena Vondráčková, Leona Machálková, Karel Šíp, Josef Alois Náhlovský, Josef Mladý, Petr Rychlý, Vašo Patejdl, Petr Janda, Zdeněk Merta, Pavel Nový, Felix Slováček, Mirek Paleček, Ivo Jahelka, Katarina Landlová nebo Martin Kasík.

Kdo bude mít po koncertu chuť na výtvarné umění, může se přesunout do Galerie města Přerova na Horní náměstí, kde bude zahájena výstava mladé české umělkyně Lucie Gelemové s názvem Ostrý řez – tvář ve stínu.  Její malby a kresby doplní miniexpozice obrázků na hedvábí a ručně malovaných šátků hranické výtvarnice Hany Novotné. „Vernisáž začne v 19 hodin, zahájení tentokrát zpestří nadmíru vzácný host – se svým saxofonem totiž vystoupí Felix Slováček,“ přiblížila program prvního letního dne v městské galerii její vedoucí Lada Galová. Obě výstavy potrvají do 2. srpna.

Zdroj: www.prerov.eu

Ivo Jahelka a Miro Paleček tradičně v Přerově zahrají oblíbenou a populární „Přerovskou hymnu“ která se o další aktuální sloky rok co rok rozšiřuje. V archívu jsme našli skladbu z r. 2011 použitou sice u jiné akce z časosběru vytvořeného z webkamery na nám. TGM, ale zde si ji můžete poslechnout, a pak porovnat s novou verzí ;)

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..