Ještě jeden zápas sice čeká přerovské Mamuty, tedy hráče amerického fotbalu, do konce základní části svojí skupiny divize. Už teď je však jasné, že si i díky sobotní výhře nad ostravskými Steelers 14:0 vydřeli nejlepší možnou pozici pro play off. Tady je článek přímo od trenéra Davida Novotného, reportáž najdete výše. Jen malá oprava – proti Znojmu Knights budou hrát naši hráči ne na Viktorce, jak bylo řečeno v reportáži, nýbrž na Spartaku naproti bazénu.

Sobotní den byl ve znamení veder což mohl být jedním z faktorů ovlivňující průběh zápasu. Možná i proto, že počasí bylo spíš na koupání a v tomto utkání „o nic“ nešlo, zavítalo na stadion Viktorka zhruba 100 diváků. Ikdyž se všeobecně očekávala hra kočky s myší, tak hostující Steelers dlouho drželi Mammoths na dištanc od své koncové zóny. Přerov se hned od začátku odhodlal k nezvyklému kroku, když na pozici quarterbacka nasadil Libora Zapletala. Na domácích útočnících tak byla vidět drobná nervozita a dlouho se přes koncentrovanou obranu Ostravy nemohli prosadit. Ta víceméně nedávala prostor k běhům a tak se více házelo vzduchem. I díky chybám na obou stranách se stav neměnil až do poloviny druhé čtvrtiny. Tady si ale sám quarterback Zapletal středem lajny prorval cestu pro prvních šest bodů. Následný extrapoint byl však zblokován. I po změně stran šlo hlavně o obranný football. Bylo ale stále na co koukat a protože naděje Steelers stále žila, bylo možné vidět boj o každý yard. V těchto fázích však bylo vidět, jak některým hráčům i díky úmorným tepelným podmínkám dochází dech. Pravidelným střídáním na skill pozicích však ušetřil více energie do té doby nevýrazný útok Přerova a v poslední minutě nakonec strhnul výhru na svou stranu. Touchdown padnul po několika nekompromisních bězích Miroslava Večerky, který se po dlouhé pauze výborně zaklimatizoval znovu do týmu. Následné potvrzení za dva body pak korunoval asi nejlepší pas Martina Štěpáníka, který přesně našel widereceiwera Pavla Kolínka a ten nabídnutou šanci využil.
Zápas skončil 14:0 a potvrdil tak roli favorita a také upevnil pozici přerovských Mamutů na čele Východní skupiny Divize IV.
Jelikož Přerov Mammoths s jistotou skončí v základní části na prvním místě, budou mít výhodu domácího hřiště v semifinálovém utkání. Soupeřem jim bude silný tým Znojmo Knights. Tento zápas se odehraje 5. července na stadionu TJ Spartak Přerov od 16:00. Více podrobností k samotnému utkání již brzy na našich FB stránkách, nebo v odkaze na stránkách ČAAF.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..