Jižní čtvrť, která patří k nejstarším přerovským sídlištím s cihlovou zástavbou, se dnes už částečně řadí k sociálně vyloučeným oblastem. Teď do této části města posílají zástupci Přerova čtrnáct milionů korun, které čtvrť vylepší a zatraktivní. Těžké stroje obsadí tuto lokalitu v prvních prázdninových dnech a opravy tu budou probíhat až do konce listopadu. Jedná se o druhou etapu rekonstrukce, která se dotkne Jižní čtvrti I.

Upravíme veřejná prostranství, zrekonstruujeme komunikace, položíme zámkovou dlažbu, zpevníme plochy, vybuduje parkoviště. V rámci opravy chodníků počítáme i s tím, že vyřešíme vstupy do domů a předláždíme autobusové nástupiště v ulici 9. května. Zastávka dostane i nový přístřešek,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Jak dále řekl, projekt řeší i doplnění mobiliáře, takže Jižní čtvrť I dostane i nové odpadkové koše, kontejnery na komunální odpad a také lavičky. Výměny se dočkají i svítidla. „Zachována budou pouze svítidla podél středové komunikace. Ostatní budou demontována včetně stožárů a místo tu budou mít nová sadová svítidla,“ doplnil náměstek Měřínský. V projektu se počítá i s kácením stromů – ty ale budou nahrazeny výsadbou deseti kusů mladých dřevin.

Stavební práce bude provádět bruntálská společnost Kareta, která vyhrála výběrové řízení. „Celkové náklady dosáhnou částky 13 milionů 934 tisíc korun, z 85 procent budou hrazeny ze zdrojů Integrovaného plánu rozvoje města Přerov – Jih,“ doplnila Hana Mikulová z přerovského magistrátu.

 

jizni-opravy-plan

ikona souboruInformace o stavbě situace

Foto: Jižní čtvrť prošla první etapou stavebních úprav před pěti lety, teď ji čeká druhá část rekonstrukcí.

Zdroj: www.prerov.eu

Komentář

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..