Foto: beseda s Ivo Koblasou (vpravo) a ředitelkou NADACE AGEL Mgr. Denisou Rísovou, zdroj nadace.agel.cz

Program své návštěvy zahájil Ivo Koblasa besedou, ve které dětem poodhalil svůj životní příběh. Malí pacienti se tak například dozvěděli, že dvaadvacetiletý Ivo trpí již od narození dětskou mozkovou obrnou a epilepsií. Na kole jezdí od tří let a jezdit na něm uměl ještě dříve, než začal sám chodit. Sportovec vzbudil svým příběhem u dětí velký zájem, a tak padaly nejrůznější otázky. Malí pacienti se tak například dozvěděli, že v letošním roce má cyklista již najeto přes devět tisíc kilometrů nebo že v příštím týdnu odjíždí na závody do Itálie.

„Svým příběhem chci ukázat, že i když se život někdy jeví jako nepřekonatelně těžký, vždy je tady naděje na zlepšení. Rovněž bych rád děti motivoval ke sportu a ukázal jim, jak je v životě prospěšný a důležitý,“ uvedl Ivo Koblasa, pro něhož byla cyklistika původně prostředkem k rehabilitaci. „Svůj první závod bezkonkurenčně prohrál. Nikdy by nás ani nenapadlo, jakých úspěchů Ivo jednou dosáhne, a to je díky své píli a cílevědomosti,“ prozradil cyklistův tatínek, který se besedy na dětském oddělení Nemocnice Přerov také účastnil.

Hospitalizované děti dostaly od Iva Koblasy cyklistické dresy
Sportovec měl pro nemocné děti připraveno velké překvapení – věnoval jím originální cyklistické dresy, ve kterých absolvuje závody, které měl připraveny ve všech velikostech. A o překvapení nepřišli ani pacienti, které úraz nebo nemoc upoutala na nemocniční lůžko. Kdo nemohl přijít do herny na dětské oddělení, toho Ivo Koblasa potěšil svou návštěvou přímo v pokoji.

Nejmenší děti si během poslechu návštěvy zahrály s drobnými dárečky od NADACE AGEL, například si vymalovat omalovánku první pomoci. „Mysleli jsme na každé dítě a chtěli tak zpříjemnit čas každé věkové kategorii,“ míní výkonná ředitelka NADACE AGEL Mgr. Denisa Rísová.

Ivo Koblasa svých úspěchů dosahuje také díky prostějovské NADACE AGEL, která jej v posledních třech letech podpořila 130 tisíci korunami. „Ivo je obdivuhodný sportovec, který může být svou vytrvalostí a houževnatostí vzorem pro nás všechny. Líbí se mi, že si klade stále vyšší a vyšší cíle, které také plní,“ uvedla výkonná ředitelka NADACE AGEL Mgr. Denisa Rísová, která návštěvu sportovce na dětském oddělení Nemocnice Přerov zorganizovala. NADACE AGEL sídlí v Prostějově a potřebným lidem i právnickým osobám pomáhá již od roku 2011. Jen v letošním roce nadace rozdala téměř 800 tisíc korun. Informace, komu již nadace pomohla, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webových stránkách nadace.agel.cz.

Zdroj / foto: nadace.agel.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..