Přerovský tým amerického fotbalu Mammoths si jednoznačnou výhrou 39:0  upevnil první místo ve skupině Východ a má tak jistou účast v semifinále Divize IV. Ikdyž se očekávalo, že soupeř Šumperk Dietos mnohem víc potrápí přerovskou obranu, nakonec nezaznamenal ani bod a sám jich dostal 39. Dietně působil zejména šumperský útok, který po vlastních chybách ztrácel míč ze svého držení a také doslova věnoval dva body (tzv. safety) při špatném snapu v bezprostřední blízkosti vlastní koncové zóny. V obraně Mamutů kromě jiných dominoval zejména cornerback Zdeněk Haluzík, který si připsal tři zachycené míče (interception) a jednou dokonce sám málem doběhl pro touchdown. I díky tomu byl na hřišti mnohem častěji přerovský útok.

Co se nejprve Šumperku dařilo, bylo pokrývání běhové hry Přerova. Na tuto obrannou strategii ale mají Mamuti ve svých řadách quarterbacka Martina Štěpánika, který zaznamenal čtyři pasové touchdowny. Dvakrát přesně přihrál Pavlovi Kolínkovi a dvakrát Eduardovi Kocianovi, kteří si nenechali míč vyrvat z rukou a ukázali, že Přerov nemá vyhraněný způsob získávání bodů. Sobotní zápas byl ukázkou týmové práce, nicméně s nezanedbatelnými individuálními výkony. Další kdo nekompromisně zatěžoval soupeřovo skóre byl Miroslav Večerka, který se při odkopech takřka nemýlí a včetně jednoho 46 yardů dlouhého fieldgoalu za tři body, přidal další čtyři za potvrzené extrapointy. V polovině zápasu dokonce sám doběhl do touchdownu a celkově si tedy připsal 13 bodů.

Do konce základní části zbývají ještě dva zápasy a jedním z nich je odvetné utkání proti Ostravě Steelers 2 na domácím hřišti 6. června od 14:00.

autor: David Novotný/Přerov Mammoths

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..