Přerov/ Cyklobus Bečva zahájí za necelý měsíc svou letní sezónu. Vloni a předloni byl o službu takový zájem, že se letos rozhodli organizátoři protáhnout ji od června až do konce září. Cyklobus s přívěsným vozíkem zamíří ze středomoravského Přerova do beskydského horského sedla Bumbálka poprvé v sobotu 6. června.

„Cyklobus bude jezdit v červnu vždy v sobotu i v neděli. V průběhu hlavní prázdninové sezóny – tedy od července do srpna – vyjede na trasu v pátek, v sobotu i v neděli. A v září bude jen sobotní provoz,“ uvedl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík. Z Přerova bude cyklobus vyjíždět o půl osmé ráno – a zpět z Bumbálky ve čtyři hodiny odpoledne.

 

cyklobus_plakat

 

Autobusová linka, určená pro cyklisty i pro pěší turisty, spojila Přerov s Bumbálkou poprvé v roce 2013. První sezóna trvala dva měsíce. Druhá, v roce 2014, byla prodloužena na tři měsíce. A letos bude Cyklobus Bečva brázdit silnice čtyři měsíce. „Systém se osvědčil a lidé o službu mají zájem, proto jsme jim letos prodloužili sezónu. Přívěs má ale kapacitu pouze třicet kol – a proto doporučujeme zájemcům, aby si místa včas rezervovali. A to na adrese: http://amsbus.cz/arriva,“ doplnila Pavla Roubalíková z přerovského magistrátu.

Systém tohoto druhu dopravy je jednoduchý a osvědčený. Cyklista nastoupí do autobusu, zatímco jeho kolo je ve speciálním přívěsu. Vystoupit může kdekoliv po plánované trase – tedy v Lipníku nad Bečvou, Hranicích, Valašském Meziříčí, Rožnově pod Radhoštěm, na Horní Bečvě nebo až na Bumbálce. „Záleží na tom, v jaké kondici cyklista je a kam chce směřovat. Projet si tak může celou cyklostezku podél řeky Bečvy v délce zhruba sto kilometrů,“ řekl závěrem cyklokoordinátor Janalík.

zdroj: www.prerov.eu

 

Cyklobus Bečva

 

 

Cyklobus jede na trase Přerov – Lipník nad Bečvou – Hranice – Valašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm – Horní Bečva – Bumbálka:

  • každý pátek od 3. 7. do 28. 8. 2015;
  • každou sobotu od 6. 6. do 26. 9. 2015;
  • každou neděli od 7. 6. do 30. 8. 2015.

Jízdní řád cyklobusu naleznete zde

Cyklobusy ARRIVA MORAVA a.s.  jsou provozovány jako běžné autobusové linky a mohou je využít k přepravě jak cykloturisté s jízdními koly, tak i pěší turisté a všichni ostatní cestující.

Jízdenky do Cyklobusu si můžete zakoupit na adrese https://amsbus.cz/arriva . Rezervace míst není povinná. Jízdenky si můžete dále zakoupit v síti prodejních kanceláří .  (např. na AN Přerov)

Cena jízdného za přepravu cestujících je stanovena dle kilometrického ceníku ARRIVA MORAVA.

Příklady cen obyčejného jízdného:

  • Přerov – Bumbálka: 100,- Kč
  • Přerov – Rožnov pod Radhoštěm: 85,- Kč
  • Lipník nad Bečvou – Bumbálka: 85,- Kč
  • Hranice – Bumbálka: 76,- Kč

Přeprava jednoho dítěte ve věku do 6-ti let v doprovodu staršího cestujícího je zdarma. Děti ve věku 6 až 15 let mají nárok na poloviční jízdné (děti od 10 let svůj nárok na poloviční jízdné prokazují průkazem vystaveným kterýmkoliv autobusovým nebo železničním dopravcem, případně cestovním pasem).

Cena přepravy jízdního kola je 15 Kč, nicméně pokud si zakoupíte místenku pro jízdní kolo za 15,- Kč, za přepravu jízdního kola v autobusu již znovu neplatíte.

zdroj: www.arriva-morava.cz

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..