Tanečníci na Mistrovství Moravy. foto: Petr Krupik Krupička

V sobotu 25. dubna žil Přerov streetovým tancováním. Více než 2000 tanečníků z celé Moravy se už po sedmé sjelo do přerovské sportovní haly, kde se pod záštitou České taneční organizace a organizační taktovkou taneční školy Lola’s Dance konalo Mistrovství Moravy ve Street dance formacích.

Tanečníci bojovali hned v několika kategoriích, přičemž jejich výkony hodnotili jedni z nejlepších streetových tanečníků a choreografů. Do poroty přijala pozvání například Martina Maya Matoušková, David Tichý, Dano Lipták, Matěj Zvara, Sanchez JK nebo Zuzana Zizoe Veselá, které se minulý víkend podařilo vyhrát taneční battle v house dance na uznávané taneční soutěži World of dance Germany v Berlíně.

Výběrová porota dále rozhodovala o udělení titulu „Choreografie dne“, kterou získala vždy pouze jedna formace ve věkové kategorii. V kategorii mini – děti do 8 let jí získali tanečníci z domácí taneční školy Lola’s Dance Olomouc.

Nejlepší choreografii mezi dětmi ukázala taneční škola B-Fresh. Magic Free Group z Brna si toto prestižní ocenění vybojoval s choreografií nazvanou Banji. V dospělých se stali vítězi tanečníci Mighty Shake Zastávka u Brna. Organizátor jako ocenění pro vítězné skupiny připravil hudební přehrávače.

„K tanci patří jednoznačně hudba, a proto si myslím, že je to skvělý dárek pro taneční školu a tanečníky samotné,” řekl zástupce organizátora David Nováček, který tuto akci pořádá už posedmé. „Jsem rád, že se k nám tanečníci rádi vrací a umíme přerovskou halu každý rok naplnit. Vždy chystáme něco nového. Letos to byly například originální kované trofeje speciálně navržené a zhotovené jen pro tuto soutěž,“ dodal.

Poslední postupové kolo před Mistrovstvím republiky hledalo v každé kategorii šest nejlepších, kteří se probojují až na streetový vrchol celé taneční tour – BEAT STREET 2015 – národní kolo, které je zároveň i nominační pro mezinárodní reprezentaci v hip hopovém a streetovém tancování. Špičku českého streetového tancování můžete vidět 6. a 7. června v Brně.

zdroj: novinky.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..