Zástupci Přerova dnes jednali s představiteli Ministerstva obrany o možnosti bezúplatného převodu hotelu Strojař do vlastnictví města. „V souladu s usnesením pondělního zastupitelstva jsme předložili tři varianty – navrhli jsme demolici, přestavbu objektu na sociální bydlení, nebo přeměnu na sídlo magistrátu,“ uvedl přerovský primátor Vladimír Puchalský. Jak dále řekl, účastníci se dohodli, že všechny tři možnosti projednají během následujícího měsíce na společné schůzce zástupců města, Ministerstva financí a Ministerstva obrany.

„O osudu opuštěného panelového domu, který stojí v centru Přerova, tak bude rozhodnuto nejdříve v květnu,“ shrnul výsledek jednání přerovský radní Petr Vrána.

[clear]

interiér.Strojaře

[clear]

Devítipodlažní hotelový dům Strojař patří armádě, která objekt využívala jako ubytovnu pro vojáky z povolání. Poté, co armáda v roce 2013 opustila letiště, je Strojař nevyužívaný a Ministerstvo obrany ho opakovaně neúspěšně nabízelo k prodeji. Vloni jeho zástupci přislíbili přerovským radním, že pokud pro objekt najdou nekomerční využití, tak nemovitost přepíší městu zdarma. O Strojař žádali radní především kvůli obavám, aby ho ministerstvo neprodalo podnikateli, který by tu zřídil sociální ubytovnu. Pro tyto účely by totiž dům se 144 pokoji a 369 lůžky byl vhodný.

Jednat se bude v květnu nejen o Strojaři, který byl před padesáti lety postaven coby ubytovna pro zaměstnance Přerovských strojíren, ale také o dalších objektech patřících ke Strojaři – především se jedná o restauraci, která ukončila svou činnost v roce 2014.

Foto: Aktuální interiér Strojaře

[clear]

Přerov demolici Strojaře nepodpořil, jeho osud je nejistý

Rekonstrukce Strojaře by byla nákladná. Radní navrhují demolici

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..