Čtyřicet osm závodnic z celé země změřilo o víkendu své síly na přerovské kuželně. Ve hře byl titul mistryně republiky v kategorii žen. Cesta k němu vedla přes sobotní kvalifikaci a následné nedělní finále.

Z kuželkářek přerovského Spartaku se ve startovním poli objevila dvojice Kamila Katzerová a Kateřina Fajdeková. Katzerová se skvěle uvedla v kvalifikaci, kterou druhým nejlepším výkonem celého víkendu ovládla. Do čtyřiadvacetičlenného finále si našla cestu i Fajdeková.

To pak přineslo dramatickou bitvu, když o konečném druhém, třetím a čtvrtém místě v součtu obou dnů rozhodovala vždy jediná shozená kuželka. Domácí Kamila Katzerová takhle dosáhla na bronzovou medaili, Kateřina Fajdeková doházela na desáté pozici. Loňský titul obhájila Hana Wiedermannová ze Zábřehu.

Zábřežská kuželkářka opanovala taky samostatně vyhlašované nedělní finále, ve kterém Fajdekové patřila devátá a Katzerové jedenáctá příčka.

„S prvním dnem jsem byla spokojená, dnes už moc ne. Měla jsem navíc, ale nešlo to. Měla jsem tady rodiče, kamarády, takže podpora byla dobrá,“ uvedla po nedělním finále někdejší žákovská a juniorská mistryně Katzerová.

MČR 2015 – ženy: 2 x 120 HS
1. Hana Wiedermannová (KK Zábřeh) – 1199 (583 + 616)
2. Kateřina Holanová (KK Slavoj Praha) – 1165 (590 + 575)
3. Kamila Katzerová (TJ Spartak Přerov) – 1164 (608 + 556)

MČR 2015 – ženy: 120 HS
1. Hana Wiedermannová (KK Zábřeh) – 616
2. Adéla Kolaříková (TJ Sokol Duchcov) – 582
3. Aneta Cvejnová (SSK Náchod) – 580

Autor: Tomáš Stoklásek

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..