Nejen moderní gymnastky z místního Spartaku, ale také soutěžící ze Slovenska, Německa a Polska zavítaly v sobotu na 14. ročník Přerovské stuhy. Celkem startovní pole čítalo 99 závodnic. Stovka vystupujících byla pokořena exhibicí české juniorské reprezentace.

O prvním víkendovém dnu se ve sportovní hale TJ Spartak Přerov soutěžilo ve volném programu individuálních sestav. Dopolední program patřil „mladším nadějím“ a „mladším kadetkám“. Mezi nadějemi dosáhla na pěkné čtvrté místo přerovská Markéta Lukšová (r. 2005), v kategorii mladších kadetek skončila jako stříbrná Kateřina Vařáková (r. 2004).

Než na řadu přišel odpolední program, předvedly se před publikem také juniorské reprezentantky, kterým zbývá jen pár dní do mistrovství Evropy v Bělorusku.

Následně se neztratily ani další přerovské závodnice. Sára Zbožínková (r. 2001) obsadila 3.-4. místo v kategorii „starších kadetek“, Eliška Opletalová (r. 1997) skončila druhá v „dorostenkách“.

Úspěchy Spartaku pak korunovala triumfem v seniorské kategorii sedmnáctiletá Michaela Šlosarová (r. 1998).

„Nejvíc jsem dnes byla spokojená s kužely. Ty se mi povedly zatím nejvíc v tomto roce. A stuha a obruč – byly tam nějaké drobné chyby, ale budu na tom pracovat a zlepším to,“ uvedla Šlosarová, pro niž jde o vůbec první sezonu mezi seniorkami.

V soutěžním duchu se v přerovské hale pokračovalo i v neděli, kdy své síly změřily závodnice základního a kombinovaného programu v rámci soutěže Přerovská stužka. Zde mezi vrstevnicemi zvítězila Olívie Dočekalová (r. 2009), ze třetích míst se mohly radovat i další Přerovanky Anna Pecháčková (r. 2002) a Zuzana Kovářová (r. 1998).

Autor: Tomáš Stoklásek

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..