Do své třetí soutěžní sezony vstoupili v sobotu přerovští hráči amerického fotbalu. Mamuti přivítali na domácím hřišti v Alšově ulici gladiátory z Vysočiny. A přestože Přerované roli favorita splnili, nerodil se očekáváný úspěch vůbec snadno.

Zkraje duelu bylo na mamutech znát, že jim chybí tolik potřebný přípravný zápas. Svěřenci Davida Novotného dokonce chvíli prohrávali, nepříznivý stav je však nerozhodil a ještě do poločasu dokázali zvrátit skóre na svou stranu.

Průběh druhé půle pak už dokonale odrážel zlepšený projev Přerovských, kteří zaznamenali hned 14 bodů. A jelikož Vysočané recept na pevnou obranu Mamutů najít nedokázali, radovali se z vítězství v poměru 23:8 domácí.

„Prvotní plán vyhrát nad tradičním soupeřem sice vyšel, ale vývoj zápasu úplně nedovolil vyzkoušet všechny nové hráče na různých pozicích,“ hodnotil úvodní klání kouč Přerovanů David Novotný. Zároveň zalitoval zranění jednoho ze svých hráčů Michala Štrbíka, který bude chybět minimálně v nadcházejícím souboji s ostravskými steelers.

Na půdu ostravských ocelářů se mamuti vydají v neděli 3. května. Na vlastním pažitu se pak představí za další tři týdny, kdy do Přerova zavítá výběr Šumperka.  

 

ČLAF 2015 – DIVIZE IV – VÝCHOD:

Přerov Mammoths – Vysočina Gladiators 23:8 (9:8)

Diváků: 200. Rozhodčí: T. Pásek, M. Sovička, L. Přikryl, P. Martinček

Body Přerov Mammoths: E. Kocian 11, M. Kvapil 6, J. Kratochvil 6

 

Autor: Tomáš Stoklásek

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..