Až potkáte v úterý 28. dubna v sedle kola cyklisty v dobovém oblečení – v čele s historickým vysokým kolem – dýchne na vás atmosféra starého Přerova, kdy kolo bylo tím nejběžnějším dopravním prostředkem. Cyklojízda, kterou pořádá město Přerov, totiž bude v retro stylu. Akce má podtrhnout letošní kampaň Do práce na kole a další cyklistické akce na podporu každodenního používání jízdního kola.
„Sraz účastníků je v půl páté na Horním náměstí u zámku, kde si lidé budou moci ještě před jízdou prohlédnout Přerov z věže zámku,“ uvedl cyklokoordinátor města Jiří Janalík. Trasa, na níž se cyklisté vydají, bude nenáročná – povede ulicemi města a cílovou stanicí se stane park Michalov, kde bude pro děti připravena jízda zručnosti. Organizátoři se navíc těší, že si cyklisté oblečou retro kostýmy, které akci zpestří. „Úředníci magistrátu si je už teď připravují, takže nebude nouze o bílé límečky a šaty z padesátých let minulého století,“ doplnil Jiří Janalík.
Pět nejlepších kostýmů získá ocenění – předávat je bude primátor města Vladimír Puchalský společně s mistrem světa v jízdě na vysokém kole a absolventem slavné Tour de France Josefem Zimovčákem.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..