Přerov/ Přerované, kteří překročili sedmdesát let věku, budou v městských a příměstských autobusových linkách jezdit levněji. Rozhodli o tom tento týden radní. Na slevu ve výši 150 korun dosáhnou ti senioři, kteří jsou vlastníky „Průkazu IDSOK“ a zároveň majiteli platného Senior pasu.

„V dubnu odstartuje informační kampaň, která seniory s novinkou podrobně seznámí Od 1. května si pak zájemci mohou podat žádost o vyplacení dotace. Podávat ji budou na odboru ekonomiky nebo na oddělení dopravně správních agend. Vyčlenili jsme čtyři úřednice, které se tímto budou zabývat,“ uvedla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.

V Přerově žije v současné době zhruba šest tisíc lidí nad sedmdesát let. Podle informací od dopravce si asi dvě tisícovky z nich ročně zakoupí Senior pas v hodnotě 300 korun. „Dá se ale počítat s tím, že sleva na jízdném přiměje ke koupi Senior pasu více lidí – a město na to bude muset být připravené. Na zlevněné jízdné jsme proto z kasy města vyčlenili půl milionu korun, což jsou předpokládané maximální roční náklady na výplatu dotace,“ doplnil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek.

Pokud tedy senioři využijí nabídku města, dají za celoroční cestování po Přerově a do místních částí jen 150 korun – tedy zhruba padesát haléřů za každý den.

 

Usneseni (doc. 222kb)

Foto: Aktuální snímek z přerovské městské autobusové dopravy – 26. března.

Komentář

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..