Přerov/ Výrazný pokles porodnosti v Přerově byl patrný i při zápisu do mateřských škol, kam přišlo začátkem března jen 320 dětí – což je nejméně za posledních šest let. V letech minulých bylo do přerovských školek zapsáno až o sto dětí více.

„Navíc je docela možné, že číslo bude ještě nižší, protože někteří rodiče mohli své potomky zapsat do více zařízení. Údaje ještě v tuto chvíli vyhodnocujeme,“ konstatoval Petr Hrbek z odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu. Pro srovnání – v roce 2010 přišlo k zápisu do mateřských škol 367 dětí, v roce 2011 to bylo 407 předškoláků, o rok později dokonce 463, v roce 2013 se v tabulce zápisů objevilo 449 jmen a vloni 411.

„Z toho vyplývá, že současná kapacita je dostatečná. Město má dvacet mateřských škol, ve kterých je 1243 míst. Navíc je celkem 175 míst ve dvou soukromých školkách a v církevní školce a 30 míst je ve speciální soukromé mateřské škole,“ doplnil náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil.

Baby boom předešlých let si v Přerově vyžádal v letech 2009 až 2012 navýšení kapacity školek. „Celkem šlo o sto míst, jejichž pořízení přišlo kasu města na 3 miliony korun,“ vzpomněl závěrem Petr Hrbek z přerovského magistrátu.

 

skolka

Foto: Děti z mateřské školy v Máchově ulici – aktuální snímek ze 17. března.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..