V duchu dlažkařského humoru zakončí nejvýznamnější přerovský volnočasový klub pro děti a mládež výstavu k 25. výročí svého trvání tzv. dernisáží v neděli 29. března od 16 hodin.

Závěrečná šou v  Galerii města Přerova na Horním náměstí bude v režii kapely VHS, mj. Davida Pavla a Michala Zbořila. Jak předseda pořádajícího klubu Jaroslav Biolek  s nadsázkou naznačuje, půjde o „netradiční chaos s hudbou i bez“. „Výstavu za necelé čtyři týdny trvání navštívilo více než tisíc lidí, od nejmenších až po padesátníky a šedesátníky. I oni prožili s Dlažkou mnohé, ať už v letech, kdy začínala, nebo třeba později jako aktéři táborů rodičů s dětmi,“ uvedla vedoucí galerie Lada Galová.

 

Dlažka-img

Výstava je prezentací archivu Dlažky za posledních pětadvacet let. K vidění jsou tisíce fotografií, propozice, zpěvníky, vlajky, masky nebo poháry. Stolní hry i historické sportovní rekvizity. Svázané i volné asiměsíčníky Dlaždiče od roku 1992 do dneška – zkrátka to nejlepší z dějin, ilustrujících čtvrtstoletí zábavy a sportu. „Těší nás, že si lidé najdou chvíli přijít. Veškerý dosavadní život jsem zasvětil organizování akcí, zaměřených na sport a inteligentní zábavu, a tak mě těší, když to někdo ocení. Ze zápisů v návštěvní knize vyplývá, že takových není málo. Je to radost, jedeme dál, ať můžeme oslavit i půlstoletí,“ plánuje optimisticky Jaroslav Biolek.

Výstava je v galerii přístupná klasicky ve všední dny od 8 do 17 hodin, o víkendu pak od 9 do 17 hodin.

 

Dlažka25

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..